Apparatuur en materialen

In onze eigen productieruimte staan onze printers dagelijks te draaien en zorgen voor de beste en meest kleurechte prints. Ons personeel ziet toe op de apparatuur en houdt uw productie nauwlettend in de gaten. Hieronder een omschrijving de apparatuur in onze productie- en werkruimte.

HP Latex 570, HP Latex 800W & HP Latex 1500 printer

De HP Latex 570 heeft een maximale printbreedte van 163 cm en gebruiken wij voornamelijk voor kleinere producties, zoals carwraps, logostickers, kleine oplage stickers en banners.

Ook de HP Latex 800W heeft een maximale printbreedte van 163 cm. Wat deze printer uniek maakt is de toevoeging van witte inkt. Dit is de eerste roll-to-roll printer van HP met witte inkt. Hierdoor kunnen we hele bijzondere effecten maken op bijvoorbeeld glasfolie of gekleurde printmedia.


De HP Latex 1500 heeft een maximale printbreedte van 320 cm en gebruiken we voor de grote vrachtwagenprints en interieurprints. Dankzij de grote printbreedte is deze printer ideaal voor het printen van Airtex fotobehangen. De fotobehangen kunnen uit één stuk geprint worden, zondernaden. Daarnaast geeft deze printer ons de mogelijkheid om in dualroll configuratie te printen. Dit betekent dat we twee folierollen naast elkaar tegelijk kunnen printen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om zowel de linker- als de rechterkant van een vrachtwagen tegelijk te printen.

 

Het grote voordeel van de HP Latex printers is dat ze, zoals de naam al doet vermoeden, gebruik maken van latex inkten. Dit zijn inkten op waterbasis en daarmee dus milieuvriendelijk. Ze dragen dan ook een ECOLOGO en een GREENGUARD GOLD certificaat. Wij kiezen bewust voor milieuvriendelijke printers. Bovendien hebben ze een snelle verwerkbaarheid. Prints met latex inkten mogen gebruikt worden in ziekenhuizen, kinderdagverblijven, enz.

Latex 570 800 1500 DEF

Zünd G3 3XL-1600 

De Zünd is een multifunctionele machine. We gebruiken de Zünd met name voor het snijden van onze prints en vinyl. Maar omdat de machine materialen kan snijden tot een maximale dikte van 50 mm, is de machine ook in staat om borden te frezen, karton te snijden en te rillen voor verpakkingen. Bovendien kan de Zünd piepschuim snijden voor XXL letters en logo’s. Kortom, een geweldig, multifunctioneel apparaat waar we niet zonder kunnen.

ZUND G3 3XL 690

Signracer 3200 Hybrid UV-Led printer

De Signracer is een printer die zowel op vlakke materialen (tot 50 mm) als op rol kan printen. De maximale printbreedte is 320 cm en de afwerking is mat. Met de Signracer printen we vooral spandoeken, borden, piepschuim, fotopanelen, verpakkingen en identificatieplaatjes. De machine print met UV-inkten die gedroogd worden met zeer energiezuinige LED lampen. Deze lampen genereren geen warmte waardoor bijna op elk materiaal geprint kan worden en het materiaal niet wordt aangetast door warmte. We gebruiken de Signracer vooral voor producties die niet langdurig worden blootgesteld aan weersomstandigheden. Daarvoor is latex inkt geschikter.

 

Ander voordeel van de Signracer is dat de machine, naast de traditionele CMYKlmlc-kleuren (cyaan, magenta, yellow, key black, light magenta, light cyaan), ook beschikt over witte inkt. Hiermee kunnen we mooie prints voor op transparante of gekleurde ondergronden maken. Denk aan glas of zwarte borden.

 

SIGNRACER 3200 HYBRID 690

Printbare materialen

Onze keuze voor materialen hangt af van een aantal factoren. We kijken natuurlijk altijd naar het budget van de klant. Maar ook de ondergrond is van invloed op de materiaalkeuze. Voor de autoreclames en carwrapping maken we bij Tanco Sign & Print voornamelijk gebruik van hoogwaardige snij- en printfolies van Oracal, Avery en 3M (zie ook ons membership van 3M Select Graphic Provider Gold). Bij autoreclame zijn verschillende materialen mogelijk. Zo zijn er milieuvriendelijke PVC-vrije materialen. Deze hebben wel een hoger prijskaartje, maar sommige bedrijven zijn verplicht voor dit materiaal te kiezen. Voor de vlakke zijwanden van een vrachtwagentrailer gebruiken we een printfolie bedoeld voor vlakke toepassing. Gaat het om een bestelbus met veel profilering op het zijportier, gebruiken we een printfolie die makkelijk vervormbaar is. Zo hebben we voor elke toepassing de meest geschikte materialen.

1000 materialen 20190214GT 4