LET'S GO GREEN!

Bij Tanco Sign & Print kiezen wij bewust voor printers en materialen die energiezuinig en milieubewust zijn. Zo printen onze HP-printers met watergedragen inkten welke het ECOLOGO en een GREENGUARD GOLD certificaat dragen. En onze Signracer vlakbed printer gebruikt energiezuinige LED lampen voor zijn droging.

Maar nu zijn we een stap verder gegaan. In de zomer van 2020 hebben we ons complete dak van de werkplaats gerenoveerd. Het nieuwe dak heeft een witte dakbedekking en extra isolatie t.o.v. het oude dak gekregen. Om de renovatie af te maken is alle verlichting in de werkplaats, productie en kantoor vervangen voor LED. Wat een besparing van ca. 25.000 kWh oplevert. Op het dak liggen nu 270 320Wp zonnepanelen en 48 PVT panelen. Samen goed voor zo'n 91.000 kWh aan stroom. En de PVT panelen voorzien daarnaast nog eens in warmte voor onze warmtepomp. Hierdoor besparen wij minimaal 90% aan gas. Alleen op extreem koude dagen, - 5o en kouder, zal onze ketel nog bijspringen. De totale gas besparing ligt tussen de 11.000 m3 en 12.000 m3.

Zoals vroeger het al gezegd werd; een beter milieu begint bij jezelf. En we kunnen nu zeggen dat onze producten groen worden geproduceerd!