LET'S GO GREEN!

Bij Tanco Sign & Print kiezen wij bewust voor printers en materialen die energiezuinig en milieubewust zijn. Zo printen onze HP-printers met watergedragen inkten welke het ECOLOGO en een GREENGUARD GOLD certificaat dragen. En onze Signracer vlakbed printer gebruikt energiezuinige LED lampen voor zijn droging.

Maar nu gaan we een stap verder. In de zomer van 2020 gaan we ons complete dak van de werkplaats renoveren. Het nieuwe dak heeft een witte dakbedekking en extra isolatie t.o.v. het oude dak. Om de renovatie af te maken zal alle verlichting in de werkplaats vervangen worden voor LED. Wat een besparing van ca. 25.000 kWh oplevert. Op het dak zullen 270 320Wp zonnepanelen geplaatst worden, welke in totaal zo'n 78.000 kWh aan stroom gaan produceren voor ons. En om onze warmte behoefte in te vullen komen er nog eens 40 PVT panelen met warmtepomp bij. Hierdoor zullen wij minimaal 90% aan gas afname besparen. Alleen op extreem koude dagen zal onze ketel nog bijspringen. De totale gas besparing zal tussen de 11.000 m3 en 12.000 m3 liggen.

Zoals vroeger het al gezegd werd; een beter milieu begint bij jezelf. En we kunnen nu zeggen dat onze producten groen worden geproduceerd!