Let's get future-proof!


Bij Tanco Sign & Print begrijpen we de cruciale rol die bedrijven spelen bij het creëren van een duurzame toekomst. Daarom hebben we duurzaamheid tot een centraal onderdeel van ons bedrijf gemaakt; van onze materialen tot aan onze processen. Ons doel is om reclame van hoge kwaliteit te maken en tegelijkertijd onze impact op het milieu te verminderen. Let’s get future proof!

Milieuvriendelijke printoplossingen

Printen kan een aanzienlijke impact hebben op het milieu, daarom streven we er bij Tanco naar om alleen de meest milieuvriendelijke, beschikbare oplossingen te gebruiken. Onze printers draaien op energie van onze eigen zonnepanelen, waardoor we onze ecologische voetafdruk minimaliseren. We gebruiken een warmtepomp om de temperatuur in ons bedrijf te regelen en ons energieverbruik te verminderen.

Om onze toewijding aan duurzaamheid verder te ondersteunen, gebruiken we HP Latex-technologieën in ons printproces. Met deze technologie kunnen we prints van hoge kwaliteit produceren met een minimale impact op het milieu. Onze printers gebruiken inkt op waterbasis; niet alleen veilig voor het milieu, maar ook de beste langdurige kwaliteit voor onze klanten. Tot slot worden de gebruikte printkoppen en inktcartridges gerecycled om afval te verminderen.

HP Latex recycling

Afval scheiden voor een betere toekomst

Tanco Sign & Print zet zich in om de impact op het milieu te verminderen door middel van verantwoord afvalbeheer. Een belangrijk onderdeel hiervan is het scheiden van verschillende soorten afvalstoffen, waaronder PVC, karton, hout, aluminium en metaal. We verzamelen en scheiden elk materiaal zorgvuldig, zodat het effectief kan worden gerecycled.

PVC is een houdbaar product wat uitermate geschikt is voor hergebruik. Daarom scheiden wij PVC-folie en PVC-plaatmateriaal om te recyclen tot nieuwe producten zoals buizen, vloeren en vlonders. Ook de restmaterialen van karton, papier en hout krijgen een tweede leven. De reststromen van aluminium en metaal kunnen worden omgesmolten en gebruikt om nieuwe producten te maken, zoals auto-onderdelen, apparaten en bouwmaterialen.

Door deze materialen te scheiden en te recyclen, helpen we grondstoffen te besparen, afval te verminderen en het milieu te beschermen. Tanco Sign & Print gelooft dat elke kleine stap op weg naar duurzaamheid een groot verschil maakt. We zijn er trots op dat we toonaangevend zijn op het gebied van milieuvriendelijk printen en afvalbeheer.

PVC recycling

Een schone ondergrond is het halve werk

Een belangrijk onderdeel van het aanbrengen van belettering en prints is een schone ondergrond. Voorheen gebruikte we hier wegwerp poetsdoeken voor, wel zo'n 300kg per jaar! Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Mewa Service, welke herbruikbare poetsdoeken aanbiedt. Na gebruik worden de poetsdoeken gewassen en schoon teruggeleverd.

Het middel om de ondergrond zelf te ontvetten hebben we ook tegen het licht gehouden. Dit bleek vol chemicaliën te zitten, waaronder ammoniak. Niet goed voor het milieu en niet fijn voor onze medewerkers om mee te werken. Na de nodige tests zijn we uitgekomen bij de Surface Cleaner van Eco-Point. Deze reiniger is vrij van schadelijke chemicaliën en oplosmiddelen, waardoor het veilig kan worden gebruikt in diverse toepassingen. Het product is biologisch afbreekbaar en draagt daarom bij aan een milieuvriendelijke aanpak van schoonmaken en onderhoud.

EP Surface Cleaner

Toekomstbestendige signs & prints

Naast een future proof pand en verantwoord afvalbeheer, levert Tanco langdurig houdbare producten. We kiezen bij Tanco bewust voor bestendige, betrouwbare materialen. Ons doel is om reclame te maken die niet alleen vandaag uw verhaal vertelt, maar dat ook in de komende jaren zal blijven doen. Zo kunt u jarenlang genieten van uw signs en prints!

Groen onderweg

Bij Tanco Sign & Print geloven we in het goede voorbeeld geven. Daarom hebben we elektrische bedrijfswagens voor levering en transport. Deze Buzz rijdt volledig op zonne-energie van ons eigen dak. We zetten ons in om onze impact op het milieu op alle mogelijke manieren te verminderen, onze Buzz en zonnepanelen zijn slechts enkele manieren waarop we dat doen.

Bouw met ons mee aan een duurzame toekomst

We zijn trots op het werk dat we doen en we zijn altijd op zoek naar manieren om het beter te doen. Samen kunnen we een positieve impact hebben op het milieu en helpen om een duurzame toekomst op te bouwen!

Partners waar wij mee samenwerken:
Zonnepanelen - SolarNRG
Warmtepomp & PVT panelen - HRsolar Projects
Printers - HP Latex
PVC recycling - Vinylrecycling.com
Karton & hout recycling - Omega Containers
Aluminium & metaal recycling - Krommenhoek Metals Westland
Poetslappen - Mewa Service
Schoonmaakmiddelen - Eco-Point