Tanco Sign & Print - Full Color Signmakers

Medewerker aan het woord

Bij Tanco Sign & Print werken we dagelijks met een enthousiast team van dertien medewerkers aan mooie projecten. Wij laten u graag kennismaken met de mensen achter onze organisatie. Deze keer stelt Koos de Rijke zich aan u voor.

Hoe ben je bij Tanco Sign & Print terecht gekomen?
“Eigenlijk bij toeval. Cees de Rijke  is mijn broer en vanwege die rede kwam ik vaak langs en had ik zijdelings al te maken met Tanco. Op een gegeven moment zei Cees ik heb een leuke baan voor je. Mijn voorganger Arie had zijn  baan hier opgezegd om zich fulltime op zijn beroep als judo leraar te kunnen storten. Zo kwam er een vacature vrij. We hebben allebei een week bedenktijd genomen omdat we familie van elkaar zijn, na die week waren we allebei nog steeds positief en ben ik aan de slag gegaan bij Tanco.”

Wat zijn je werkzaamheden?
“Ik ben begonnen met het snijden, “pellen” en appliceren van fleetmarking logo’s en teksten. In de loop van de tijd zijn er allerlei dingen bijgekomen door de ontwikkelingen op het gebied van Signing, zoals printen en lamineren en ook door de ontwikkelingen binnen Tanco, zoals voorraad beheer. Ik ben vertantwoordelijk voor de kwaliteit van de fullcolor prints bij Tanco.”

Wat maakt je werk zo leuk?
“De diversiteit van het werk. Niet alleen ben ik te vinden in de productieruimte maar ook het naar binnen en buiten rijden van de auto’s doe ik vaak. Voor mij als oud-chauffeur is dat natuurlijk hartstikke leuk, ik krijg de kans om in de nieuwste trucks te rijden en ben zo ook nog op de hoogte van de nieuwste snufjes die ze in deze industrie uitvinden.”

Wanneer heb je contact met klanten?
“Met name bij (af)leveringen van allerlei sign materialen. Als de bestelling klaar ligt neem ik contact met de klant op om af te spreken wanneer het gehaald wordt, een enkele keer ga ik het ook afleveren.”

Wat zijn je hobby’s?
“Filmen en muziek maken! Iedere maand spelen we in het Westerhonk voor mensen met een beperking uit de regio. Op de muziek van ons krijgen ze dansles, dit is goed voor de motoriek. De vereniging Myosotis organiseert deze avonden, maar zij organiseren nog veel meer zoals line-dance, muziek maken en kooklessen. Op verschillende avonden, zoals nieuwjaarsbal en afdansavond, komen ouders en begeleiders mee, op die manier kunnen zij meegenieten van de vorderingen. Het is liefdewerk oud papier maar het plezier wat ik erin heb is best betaalde wat ik kan bedenken!

Terug naar vorige pagina